School of Architecture N.T.U.A. | Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π
Architectural Design 9, 2015-16 | Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός 9, 2015-16
Faculty: A. Vozani, A. Kourkoulas, T. Pagonis | Διδ. Ομάδα: Αριάδνη Βοζάνη, Ανδρέας Κούρκουλας, Θάνος Παγώνης
Teaching Assistants: A. Chazapis, A. Koumpouli, E. Savvidis | Επικουρικό Διδακτικό Έργο: Αλεξάνδρα Κούμπουλη, Ευτύχιος Σαββίδης, Αντώνης Χαζάπης

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Νέος Προγραμματισμός Παράδοσης

Προγραμματισμός της παράδοσης:

1. Μέχρι, το αργότερο, την Κυριακή 21/2, θα πρέπει να αναρτήσετε στο blog του μαθήματος τις 2 πινακίδες Α1, το τεύχος Α4 και φωτογραφίες των μακετών σας. Ο τίτλος  της ανάρτησης θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά και μόνο, τα ονόματά σας και τον τίτλο της πρότασης. Η ετικέτα της ανάρτησης πρέπει να είναι "Τελική Παρουσίαση/ Final Presentation".

2. Την Τετάρτη 24/2, στις 10:00, στην αίθουσα σεμιναρίων του Τομέα ΙΙΙ (κτ. Τοσίτσα, 4ος) θα πρέπει να φέρετε τις μακέτες σας και το τεύχος Α4 τυπωμένο. Οι πινακίδες Α1 δεν θα τυπωθούν και η παρουσίαση θα γίνει με προτζέκτορα. Οι Α1 και και το Α4 θα πρέπει να ακολουθούν τις προδιαγραφές που περιγράφονται παρακάτω (Ζητούμενα της παράδοσης).
Μεταξύ 10:30 και 15:30, θα γίνει σε αυτή την αίθουσα (και όχι κάτω από το ΜΑΧ), η παρουσίαση των εργασιών σας στους προσκεκλημένους καθηγητές Μπούκη Μπαμπάλου και Μίλτο Κατσαρό. Ενδιάμεσα, θα γίνει συνάντηση skype με τους καθηγητές Ανδρέα Σαββίδη (Πανεπιστήμιου Κύπρου) και Γιώργο Χατζηχρίστου (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), οι οποίοι θα συζητήσουν μαζί σας και θα σχολιάσουν τις προτάσεις σας, τις οποίες θα έχουν δει αναρτημένες στο  blog.

3. Θα πρέπει να παραλάβετε τα θέματά σας την ίδια μέρα, Τετάρτη 24/2, μετά την ολοκλήρωση όλων των παρουσιάσεων οπότε και θα βαθμολογηθούν τα θέματα.

Ζητούμενα της παράδοσης:

A) 2 πινακίδες Α1 (landscape). Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το υπόβαθρο που σας έχει δοθεί με τα στοιχεία του μαθήματος και τα στοιχεία της κάθε ομάδας. Οι 2 πινακίδες Α1 θα πρέπει να στηθούν ως εξής:
Η πρώτη ως "αφίσα" που θα έχει τίτλο πρότασης και ένα και μόνο σχέδιο (ή εικόνα, κολάζ, φωτογραφία μακέτας, σκίτσο, φωτορεαλιστικό κλπ) χαρακτηριστικό της πρότασης.
Η δεύτερη πινακίδα να έχει 3 και μόνο σχέδια: 1 nolli plan της περιοχής επέμβασης (όχι όλης της Λευκωσίας, ούτε ενός οικοδομικού τετραγώνου), 1 χαρακτηριστική τομή (τμήμα επέμβασης) και 1 προοπτικό (σχέδιο, κολάζ, 3d). H οργάνωση της δεύτερης πινακίδας θα πρέπει να είναι κοινή. Κάτω η τομή, στη μέση το προοπτικό, πάνω το nolli. Εναλλακτικά κάτω η τομή και πάνω, προοπτικό και nolli μαζί. Στη δεύτερη πινακίδα θα μπορούσαν να ενταχθούν διαγράμματα επεξηγηματικά της πρότασης, σε περίπτωση που έχουν μεγάλη σημασία για την κατανόηση του θέματος.

B) 1 τεύχος (Α4, 16 σελίδες) με την παρουσίαση του επιπλέον υλικού από την ιδέα ως την τελική επεξεργασία. Το τεύχος θα πρέπει να σελιδοποιηθεί και τυπωθεί σε Α3 και να διπλωθεί σε Α4 (portrait orientation, συρραφή στη μέση της Α3). Θα αποτελείται από 4 Α3 μπρος πίσω (άρα 16 Α4) εκ των οποίων η πρώτη θα είναι εξώφυλλο με τον τίτλο της πρότασής σας, τα στοιχεία μαθήματος και της ομάδας σας και ένα χαρακτηριστικό σκίτσο, ενώ η τελευταία (η 16η) θα πρέπει να είναι εντελώς κενή. Το υλικό μέσα στο τεύχος θα πρέπει να αφήνει καθαρό περιθώριο (περιμετρικά της Α3) 2 εκατοστών για μελλοντική βιβλιοδεσία όλων των τευχών.

Γ) Μακέτες σε ότι κλίμακα έχετε δουλέψει ως τώρα συν 1:200  ή 1:100 για κατοικία.

Δ) Ένα CD με τις πινακίδες και το τεύχος ψηφιακά σε καλή ανάλυση, συν φωτογραφίες των μακετών σας, συν το υλικό που δεν έχετε συμπεριλάβει στο τεύχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου